Pasik és Pasik

Párkapcsolati blog pasikról, pasiktól, pasiknak

Szerintem nem fér bele, hogy melegként egy hetero árnyékéletet élj

2019. július 23. 16:51 - pasik0

A következő levelünk publicisztikai műfaj szempontjából leginkább egy ellenutópiához hasonlítható. Valahol viszont elég jól tükrözi az elfogadást, vagyis annak hiányát Magyarországon, elsősorban a magyar vidéken. Meleg emberek mindig is voltak, és mindig is lesznek. Rajtunk, a társadalmunkon múlik, hogy hogyan szeretnénk együtt élni velük. A szemellenzőt felvenni nem biztos, hogy a legcélravezetőbb megoldás, ha a boldogságunk, esetleg mások boldogsága forog kockán. Következzen Dani levele.

Egy vidéki megyeszékhelyen élek, immár 2 éve. Budapestiként, melegként nem mondanám, hogy könnyű volt elköltöznöm a fővárosból, és szerencsét próbálnom egy kisvárosban, de a karrierem szempontjából ez volt a következő észszerű lépés. Be is sokalltam az állandó metrófelújítástól, a szmogtól meg a zajtól, a turisták hadától a belvárosban, a tömegtől, az egyre befordultabb, távolságtartóbb és ridegebb emberektől, és valami másra vágytam. Ki kellett próbálnom a vidéki életet. Így kerültem hát Szegedre.

Be is jött az új élet, kezdetben nagyon élveztem a város egészséges lüktetését, hogy mindenki biciklivel vagy gyalog jár mindenhová, az emberek kedvesek, mosolyognak, és láthatóan jól érzik magukat a bőrükben. Egy igazi paradicsomnak tűnt.

Szingli voltam, és kissé magányos. Senkit nem ismertem Szegeden, semmi nem kötött ide, Budapesthez szoktam, és nem ismertem a várost.

Ezért gondoltam, hogy a klasszikus szocializációs lehetőségek mellett (amik jelen esetben kimerültek az új kollégákban), regisztrálok Romeo-ra, és elkezdek ismerkedni. Semmi konkrét célzattal, lesz ami lesz alapon.

Az első, ami feltűnt, hogy a radaron (ami mutatja, milyen messze van a másik profil tulajdonosa a térképen)

az első 10km-es körzetben mindössze alig pár profil tűnt fel, azok is jellemzően cicás, kutyás, tengerparti naplementés képekkel, de véletlenül sem önarcképpel, kvázi inkognitóban.

Aki használt már Budapesten meleg ismerkedős alkalmazást, tudja, hogy ott a legtöbben azért arcképpel ismerkednek, és lényegesen több a profil az ember közvetlen (értsd 2km-es) környezetében, mint amennyit "fel lehet dolgozni". Persze erre számítottam, vidéken kevesebb a meleg, na de miért is?

Erre a kérdésre csak később találtam meg a választ. Teltek a napok, megnyitottam jó pár profilt, és egyre inkább az fogalmazódott meg bennem, hogy én még ennyi biszex csávót nem láttam.

Az én szótáramban a biszex pasi egyenlő az önmagát felvállalni nem képes, az önátbaszás boldogtalanító állapotában lévő látens meleg csávóval.

Ugyanis én hiszek abban, hogy az ember társas lény. Márpedig ha társad van, vagy egyszer társad lesz, az pontosan egy embert jelöl. Annak az egy embernek pedig van neme, méghozzá az is csak egy. Tudom, hogy valószínűleg az LMBTQ+ közösség tagjai nem mind sorakoznának fel eme kijelentésem mögé egyenes háttal, teljes vállszélességben, de én mégis ezt gondolom. Lényeg ami lényeg, a párod vagy fiú lesz, vagy lány. Ez pedig nálam eldönti, hogy meleg vagy-e, vagy sem, ugyanis feltételezem, hogy a "boldogan élünk, amíg meg nem halunk" alapján választ mindenki párt magának, és nem pedig a "következő 11 hónapra".

Rule number 1: nem ismerkedek biszex sráccal. Ennek ellenére annyira elkezdett foglalkoztatni ez a Budapesten szerintem alig tapasztalható jelenség, annyira égtem a kíváncsiságtól, hogy elkezdtem írni nekik. Zsinórban, egyre többnek, hogy mondják már el, mégis hogy a rákban képzelik el az életüket úgy közép-, hosszútávon.

Nos, a válaszokon eléggé ledöbbentem. Elég nyitottnak és elfogadónak tartom magam, számomra a szabadság azt jelenti, hogy megvalósíthatod önmagad, és tényleg azt csinálsz, amit akarsz, egészen addig, amíg azzal nem bántasz fizikailag, vagy lelkileg szeretetben másokat. Sajnos a replikákat csokorba szedve viszont nem egy ilyen kép rajzolódott ki előttem.

Fiatal, velem egykorú, 26-28 éves srácok szilárd meggyőződéssel állították, hogy igen, ők a fiúkhoz vonzódnak, de emellett nem akarnak lemondani a magyar társadalom által "normálisnak" tartott élettől.

Feleséget és közös gyerekeket akarnak, szeretnék megszilárdítani az életüket, mert az életed csak akkor ér bármit is, ha van saját gyereked, és hasonlók. Persze mindezt titokban, mert nem akarja megbántani a feleségét, akit szeret. Ja, meg a másik kedvenc magyarázatom az volt, hogy 

"itt vidéken ez a normális, csak így nem közösítenek ki, csak így fogadnak el. Nincs más választásom".

Érzitek már, mekkora társadalmi probléma a melegek kirekesztése? Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezeket a vidéki meleg srácokat is elfogadná a környezetük, legalább annyira, hogy már ne kelljen egy árnyékéletet választaniuk, amiben tönkreteszik önmagukon kívül a feleségüket, és a gyerekeiket is, akiknek a pszichoterápiájukra legjobb, ha már születésüktől nyitnak egy megtakarítási számlát.

Szerintem nem fér bele, hogy melegként egy hetero árnyékéletet élj. Nem tisztességes sem magunkkal, sem pedig a párunkkal, esetleg gyerekeinkkel kapcsolatban. Nem fair play.

Ezért is közös ügy a pride és a melegek elfogadása. Mindannyiunk érdeke...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pasikespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr614976776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.07.24. 09:18:31

birca! A tapasztalataid írd meg, milyen volt Szófiából hazajönnöd melegként!

magyarparaszt 2019.07.24. 10:24:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Látens, nem vállalja fel, inkább belépett a náci pártba.

carbondioxide 2019.07.24. 10:31:55

@MAXVAL bircaman közíró: szerintem a heterok is 4 fal között szexeljenek, mert senki kurvára nem kíváncsi arra hogy Piri nénit hogyan dugja Jancsi bácsi.

A kommented pedig tökéletes tükrözi, hogy mennyire sikerült agyilag felfognod a cikk lényegét. Pont az ilyen retartáltak miatt, teszi tönkre a társadalom sok család életét. Amiről nem beszélünk, és a 4 fal közé rejtjük, az ugye nincs is???

bala90 2019.07.24. 10:55:23

@MAXVAL bircaman közíró: meg a 4 fal közé a családon belüli erőszakot is, mi? majom...

Terézágyú 2019.07.24. 10:55:56

"Érzitek már, mekkora társadalmi probléma a melegek kirekesztése?"

Nem.
Vagyis igen, de EBBŐL A CIKKBŐL nem.

Terézágyú 2019.07.24. 10:56:38

"Elég nyitottnak és elfogadónak tartom magam..."
"Az én szótáramban a biszex pasi egyenlő az önmagát felvállalni nem képes, az önátbaszás boldogtalanító állapotában lévő látens meleg csávóval."

Igen, k*rvára elfogadó és nyitott vagy.

carbondioxide 2019.07.24. 10:58:57

@Terézágyú: a többit már ismerjük. Ebből a nézőpontból viszont még én sem gondoltam rá, szóval szerintem nem rossz :)

Mérnork 2019.07.24. 11:30:24

Mért csak a melegeknél gond, hogy mexólja őket a társadalom és nem vállalhatják fel nyíltan mindenki előtt a szexuális életüket?
Szegény állatszexelők, pisi-kaki rajongók, nekrofilok, pedifilok bujkálásra kényszerítettsége meg le van xarva? ;-)))))))

carbondioxide 2019.07.24. 11:34:17

@Mérnork: nem a szexuális életüket kell nyíltan felvállalni, az mindenkinek magánügye. Hidd el a tiédre sem kíváncsi senki... Meg a pisikakis fantáziáidra sem ;-)

Sajnos te is olyan egyszerű vagy, h szerinted melegnek lenni kimerül abban, hogy ffi szexel ffivel. Olvasgasd csak ezt a blogot, hátha valami megragad ;-)

Mérnork 2019.07.24. 11:52:42

@carbondioxide: Ne haragudj, de ez van, az emberek tömegei nem fogadnak el dolgokat, amit egyes emberek meg szeretnek csinálni, ezzel rajtatok kívül is rengetegen szembesülnek.
Én is sírhatnék, hogy a munkahelyi barinőmmel nem vállalhatjuk fel nyíltan 1mást a sok álszent, meg persze a házastársaink miatt... ;-))))

invalid user name 2019.07.24. 11:53:00

egy ismerősöm is így kezdte, feleség, gyerek aztán válás és most férfi partnerével él. a feleséggel és a gyerekkel szemben valóban nem volt fair, de így is jó apuka.

invalid user name 2019.07.24. 11:53:03

@MAXVAL bircaman közíró:

rajta vagy a bolgár adóhivataltól kilopott listán :)

carbondioxide 2019.07.24. 12:00:46

@Mérnork: szerintem azért van különbség aközött, hogy van egy párod (fiú vagy lány nekem tökmindegy) és korrekt vagy vele, meg h van egy feleséged és csalod a háta mögött (tehát nem vagy vele korrekt). Utóbbit nem kell elfogadnia senkinek, mert nem egy adott tulajdonságod mint pl. a bőrszíned vagy a szemszíned, és ami miatt jogosan érzed úgy, hogy egyenlő vagy bármelyik másik emberrel, hiszen ezt dobta a gép. A hűtlenséged ezzel szemben a te döntésed.

CleanYourRoom 2019.07.24. 12:01:03

Maximálisan bi-fób írás.
Több elfogadást és toleranciát érdemelnek a biszex emberek is, elég a melegek gyűlöletéből-és kirekesztéséből! 2019-ben illene elfogadni azt is, ha valaki rendes családot és anyát szeretne a nem örökbefogadott gyerekeinek!

Mocskos, uszító, kirekesztő bigott írás, szégyellje magát, aki ideokádta ezt a náci mocskot.

carbondioxide 2019.07.24. 12:05:37

@CleanYourRoom: ez az írás nem erről szól, sajnos akkor nem ment át az info ahogy látom. Lehetsz biszex, az egy vélemény amit poszter ír. Amit viszont kerüljünk már el, az az, hogy elhitetjük a feleségünkkel h szeretjük meg kívánjuk aztán autópálya menti pihenőkbe járunk leszopatni magunkat pasikkal, a gyerekülés meg hátul még langyos a böfitől...

Terézágyú 2019.07.24. 12:13:21

@carbondioxide:
"Lehetsz biszex, az egy vélemény amit poszter ír. "

Ja, az meg az én véleményem, hogy elmehet a levélíró a...

"Amit viszont kerüljünk már el, az az, hogy elhitetjük a feleségünkkel h szeretjük meg kívánjuk "

Egyrészt: honnan tudhatja a levélíró, hogy a bi-pasi valóban csak "elhiteti" ezt a feleségével?? Ja, hát onnan, hogy ő eleve kijelenti, hogy márpedig biszex nem létezik, hanem csak egy hazugság, a bi-pasi eleve hazudik.

Másrészt: mielőtt a levélíró megmondaná másoknak, hogy mit kerüljenek el, és mit "ne hazudjanak", előbb jobb lenne ha ő is elkerülné, hogy akkora nagy elfogadónak írja le önmagát...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.24. 12:25:23

@bala90:

A családon belüli erőszak a liberális médiák által felfújt téma alapvetően.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.24. 12:25:38

@carbondioxide:

Szerintem meg dicséretet érdemel minden homokos, aki megpróbál felülemelkedni betegségén, s igyekszik normál szexualitást kidolgozni magában.

A bajt a büszke homokosok okozzák, akik lázadnak Isten ellen, s az egész társadalmat törpekisebbségi érdekeik alapján szeretnék átrombolni.

carbondioxide 2019.07.24. 12:28:44

@MAXVAL bircaman közíró: az utóbbi két bejegyzésed kapcsán azt gondolom, hogy @CleanYourRoom megtalálta az igazi nácit a kommentelők között. Ülj le, egyes!

Cpt. Flint 2019.07.24. 12:51:01

@MAXVAL bircaman közíró: "akik lázadnak Isten ellen"
mer' a homoszexualitás nem Isten adománya? na, akkor meg mit lázadjon ellene?

Cpt. Flint 2019.07.24. 12:51:27

@carbondioxide: nem ismered bircát? pedig ő az a személy, aki a NER irányvonalát informálisan közli minden blogon.

carbondioxide 2019.07.24. 12:54:29

@Cpt. Flint: még nem. Jaaa afféle fizetett bérkommentelő? Szegény...

2019.07.24. 13:34:50

@invalid user name: szerintem a legalávalóbb dolog amit egy buzi elkövethet valaki ellen. A saját buzulasának takargatásahoz eszközkét használ egy nőt, egy ártatlan gyereket, es miután mégsem vált be, akkor pardon tévedtem, es lelép.
Az ilyen nem hogy jó apa, de egy aljas, szemét.

2019.07.24. 13:58:09

@MAXVAL bircaman közíró: ha isten nem törli el a homokosságot, vagy nem volt képes megakadályozni annak létrejöttét, akkor nem mindenható, csak valami paprikajancsi. Ha ő teremtette tudatosan, akkor meg semmi baj az egésszel, isten akarata, slussz. Szóval szerinted melyik, te félkegyelmű?

carbondioxide 2019.07.24. 13:58:38

@irdesmond: mennyivel egyszerűbb lenne inkább elfogadtatni vele (neked, nekem, nekünk, a társadalom egészének a segítségével) még mondjuk a jegyesoktatás előtt, hogy meleg, nem?? ;-)

Clint Fastfood 2019.07.24. 13:59:09

bullshit poszt

Az úgynevezett melegek nagy része (értsd: döntő többsége) egyszerű magányos maszturbáló, akikben a saját nemi szervük látványa tudat alatt összekapcsolódik az orgazmus okozta örömérzet élményével. Az így kialakuló, a saját szexuális fantáziálással öszekapcsolódó pavlovi reflexet nevezik aztán később öntudatosan "meleg" szexuális identitásnak.

goodjohnwin 2019.07.24. 16:57:21

Egyrészt, olyan melegként, aki szereti, ha a heterók "kirándulnak" a másik oldalra, mindenféle heteroflexibilis-fuid szexualitásos megoldásnak örülök. Igaz én magam nem tudok ilyen rugalmas lenni, békén hagynám a csajokat...

Másrészt, a biszexualitást nekem is nehéz volt elfogadnom (működését megértenem nem sikerült), de elvileg létezik és van, aki jól elvan ezzel, mondjuk jellemzően erősen nagyvárosi-világvárosi közegben, nem vidéken.

Harmadrészt nekem is rémlik az, hogy régen, amikor még használtam ilyet, milyen gyakori volt a "félszeg coming out", vagyis a biszex beállítottság megjelölése sokaknál, amíg nem vállalják fel teljesen, hogy fullba nyomják a buzit.
süti beállítások módosítása