Pasik és Pasik

Párkapcsolati blog pasikról, pasiktól, pasiknak

Elindult a Pasik és Pasik blog

2019. július 17. 17:29 - pasik0

2019. július 17.

A mai napon - egy hirtelen ötlettől vezérelve - elindítottam a Pasik és Pasik blogot. Párkapcsolati blogot tömegével talál az ember a neten, ám ezek túlnyomó része a férfi-nő társkapcsolatokkal hozható összefüggésbe. Már évek óta foglalkozom önismerettel, azt hiszem ez mindennek, tehát az életnek az alapja. Kellő önismeret hiján nem tudjuk megérteni nem csak a körülöttünk történő eseményeket, de igazából önmagunkat sem: számomra a legfontosabb kérdés ezen a területen, hogy adott helyzetben miért viselkedtem pont úgy, ahogy, vagy akár az érzelmeimnek, érzéseimnek milyen eredői lehettek, mik motiválnak a döntéseimben, milyen "függőségeket" tudok definiálni az életemben (mert kinek nincs?), amikkel aztán jól lehet dolgozni az év(tized)ek alatt, stb.

Ezeket, legalábbis egy részüket érdemes tudatos szintre emelni, a számos egyéb pozitív mellékhatásai mellett, melyekre most nem térnék ki, hiszen nem ez a blognak a célja, ugyanis ez az alapja egy "jól működő" társkapcsolatnak is. Legyen szó heteroszexuális, vagy akár homoszexuális kapcsolatról. A tudat szintjén, a psziché szempontjából ennek nem sok jelentősége van.

Az utóbbi években heti szinten több órát töltök párkapcsolati blogok, társkapcsolattal foglalkozó cikkek, bejegyzések olvasgatásával, és azt kell mondjam, megszerettem őket. Mások történetei, történetfoszlányai által kapcsolódni tudunk a cikk szerzőjével ilyen-olyan módon, és végső soron minden ilyen kapcsolódás, esetenként a történtek, tapasztalatok megosztása idegenekkel, a post-okra érkezett kommentek mind mind az önismereti fejlődésünket szolgálják. "Mit csináltam volna én másként?", "Engedtem-e volna magam hasonló szituációba kerülni?", vagy akár "Basszus, ez velem is pontosan így történt!". Ezek és ehhez hasonló gondolataim voltak a bejegyzések olvasása kapcsán.

Egyetlen lényegi eltéréssel. Én egy meleg pasi vagyok. A fiúkat "szeretem", hogy egy kicsit közérthetőbb nyelven ragadjuk meg a lényeget. Bár én a családomat, és a barátaimat is szeretem, akik időnként XX kromoszómával rendelkeznek. Nade nem szeretném elterelni a gondolatmenet hajszálvékony fonalát, inkább a lényegre térek. Mi pasik, mások vagyunk. Elég nehéz esetek. Na most ezt szorozd be kettővel. Mi, meleg pasik pedig még a pasiknál is másabbak vagyunk. Bizonyos helyzetekben a nemi egyenrangúság, a társadalmi (elő)ítélet, az alkotmány, a jogred, a rokonok, és még sorolhatnám, olyan súrlódásokat generálnak, amit egy heteroszexuális kapcsolat, még a női emancipáció után sem tapasztalhat meg. Meg még megannyi egyéb aspektus is létezik. Nem lesz közös gyerek (vagy egyáltalán nem lesz gyerek), de az egyik fél mégis szeretne, felvéve a harcot a rá váró küzdelmekkel, amiket egy nem meddő heteroszexuális pár elképzelni sem tud. A másik viszont kutyát sem szeretne. Az egyik külföldre szeretne költözni, mert ott és ott kézen fogva tudna a párjával sétálni az utcán, anélkül, hogy megbámulnák vagy obszcén megjegyzéseket tennének rájuk. Esetleg házasodni akar, mert hosszú távon párt választani neki ugyanúgy jár, mint minden embernek (na persze sajnos nem itthon).

Ezek a nézeteltérések, nehézségek, amik elsősorban egy homoszexuális kapcsolatban törhetnek felszínre, sajnos elég nehéz, nehezen feldolgozható témák, melyek esetenként akár egy kapcsolat végét is jelenthetik. Egész hasonlóan, mint amikor egy heteroszexuális pár egyik tagja szeretne gyereket, a másik viszont nem. De mégis másképp! Nem árt ezekről, a homoszexuális kapcsolataink különböző szinten történő megéléséről nyíltan beszélni. Anonym módon, őszintén, tabuk nélkül.

Várom a történeteiteket, elakadásaitokat, dilemmáitokat a pasikespasik@gmail.com email címre. Segítsünk egymásnak tapasztalataink megosztásával, és nyissunk egy értelmes virtuális közösségi teret ennek a témának. Írhattok mindenről, ami a meleg párkapcsolat témájába beillik: társkeresés, párválasztási, együttélési nehézségek, párkapcsolati problémák, coming out, megcsalás, szakítás, szex.

Természetesen minden beérkező történetet teljes anonimizálással fogok közzétenni, a tulajdonnevek (személynevek, városnevek, stb) és esetenként az időpontok megváltoztatásával.

A blog moderált, célja az értelmes párbeszéd, nem a gyűlölködés, uszítás. Ha nem tetszik a téma, kérlek csak lépj tovább. De tartsd tiszteletben, hogy színes a világ, és egy ilyen blog is elfér az interneten. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasikespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7814968006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása